Épülethomlokzatok, kül- és beltéri beton, mészhabarcs, tégla, gipsz és egyéb ásványi kötésű felületek, vakolatok festésére. A TR bázis nem tartalmaz fedőpigmenteket, kizárólag színezve használható. A TR bázis homlokzatfesték kizárólag a gépi színező paszták adagolását és gondos elkeverését követően használható

A festéket felhasználás előtt, illetve a gépi színező paszták adagolását követően gondosan össze kell keverni. A felületnek tisztának, por-, olaj- és egyéb szennyeződésektől mentesnek, a festék fogadására alkalmas állapotúnak kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat el kell távolítani, a felületi hibákat gletteléssel ki kell javítani. Porózus, nedvszívó felület esetén Inntaler diszperziós mélyalapozóval kell alapozni. A tökéletes színazonosság biztosítására az egybefüggő felületekhez szükséges festékmennyiséget össze kell keverni, vagy egy adagban kell beszínezni. A rétegek felhordása között biztosítani kell a megfelelő száradási időt. A festést +5 °C és +30 °C hőmérséklettartományban kell végezni, beleértve a fal hőmérsékletét is. Tűző napon, esőben, erősen párás, szeles időben kerülje a festést, vagy megfelelő módon, pl.: takarással védje a festett felületet. A festést követően a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt festék csak oldószerrel távolítható el.

MÉSZFESTÉK

A festék használata gazdaságos, környezetkímélő. A fal természetes légzését biztosítja, víztaszító hatású. Érvényesül a mész fertőtlenítő, penész- és gombaölő hatása is. Bevonata tartós, kiváló fehérségű. A felületnek tisztának, száraznak, por- és szennyeződésmentesnek, a festék fogadására alkalmas állapotúnak kell lennie. A laza, repedezett részeket el kell távolítani, és a felületet mészbázisú glettel ki kell kijavítani. A festéket a használat előtt alaposan fel kell keverni, és vízzel szükség szerint meg kell hígítani. Festetlen felületre 3 réteg, korábban festett felületre 2 réteg felhordása szükséges.

Az első rétegnél magasabb,15-20%-os, a második és harmadik rétegnél kb. 10%-os hígítás javasolt. A rétegek között hőmérséklettől függően 4-6 óra száradási időt kell biztosítani. A festést nem szabad tűző napsütésben, 30 °C fölötti hőmérsékleten, csapadékos időben és +5 °C-nál alacsonyabb levegő- és falhőmérsékletnél végezni. A munkaeszközök festés után vízzel elmoshatók. A mészfesték a Poli-Farbe színezőfestékkel, vagy a Poli-Farbe színezőpasztával legfeljebb 3%-ban adagolva színezhető. A tökéletes színazonosság érdekében a felhasználáshoz szükséges festéket egyszerre javasolt megszínezni. A beszínezett festéket fel kell használni.

FORGALMAZOTT HOMLOKZATI FESTÉKEK

helyszíni színkeveréssel több ezer árnyalatból

gyári színkeveréssel