MINDEN AMI A BELTÉRI MUNKÁKHOZ ELENGEDHETELEN

FELÜLETKEZELÉS

Beltéri fehér univerzális kézi gipszes glettanyagok több vastagságban. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő szalaggal) és teljes felületére.

MÉLYALAPOZÁS

Műanyag diszperziós falfestékek és diszperziós nemesvakolatok felhordása előtt a különböző falfelületek szívóhatásának kiegyenlítésére, csökkentésére, régi vakolatok, krétásodó festékrétegek megerősítésére, a fedőréteg tapadásának javítására használható.

FESTÉS

1 RÉTEGŰ

Új vakolt felületek, régi festett felületek, gipszkarton és tapéta festésére alkalmas. A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A felületnek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por- olaj- és zsírmentesnek kell lennie. 

A még festetlen mész-, mészcement vakolatokat át kell csiszolni, portalanítani. Régi bevonatoknál a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületet finomglettel ki kell javítani. Festés előtt minden esetben használjon mélyalapozót. A mélyalapozóba 5-10%-ban elkevert falfesték megkönnyíti az alapozást, láthatóvá teszi az alapozott és nem alapozott felületek közötti különbséget. A megfelelően előkészített falfelületre egy, vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felfesteni. A festéket nem szükséges hígítani. Ha a felhordás módja miatt a hígítás mégis szükséges, 5-10%-ban hígítható. A második réteg felhordása előtt a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően minimum 2 óra száradási idő szükséges. Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. Ekkor a festéket kb. 5% vízzel kell hígítani.

 

A tapéta tiszta, pormentes és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg festése között legalább 3-4 óra száradási időt kell biztosítani.

DISZPERZIÓS

Könnyen eldolgozható, kiváló fedőképessége mellé magas fehérség párosul. A matt bevonat esztétikus megjelenést ad. A fal természetes szellőzését nem gátolja, lég- és páraáteresztő. Vakolt, meszelt vagy bármilyen, korábban már más diszperziós festékkel festett, beltéri falfelületre, gipszkarton felületre, fűrészporos tapétára, üvegszövetre felületi előkészítés után közvetlenül felvihető.
Hígithatóság: Szükség esetén első rétegnél max. 15 %, második-harmadik rétrétegnél max. 5 % vízzel.

Kiadósság: 9 m2 / liter, javasolt rétegszám: 2-3 réteg Száradási idő: 2 óra, átfesthetőségi idő: 2 óra

A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az esetleges vakolathibákat ki kell javítani. Por glett, vagy gipszes glettelés után a fal szívóképességét diszperziós mélyalapozóval kell kiegyenlíteni. CMC-alapú glettanyagok használatát nem javasoljuk. Színezőpasztával pasztell árnyalatokra színezhető, ilyenkor a falat diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni.

FORGALMAZOTT FESTÉKEK

Egyrétegű falfesték

Poli-Farbe Platinum
Poli-Farbe Platinum Matt Latex

Dulux Nagyvilág Színei,
Dulux Easy Care Supralux seasson

Rendelésre
Héra színes festékek

Diszperziós falfestékek

Poli-Farbe Eco, Intaller,
Intaller selyem latex
Pannon mészfesték

Prialex Bonus,
Primalex Standard

Tilatex Akva

Jupol matt,
Jupol classic,
Jupol gold,

Düfa Trendweis, Düfa Matt latex, Düfa Seiden latex,

Héra

Dulux Classic White